Φοβάστε να αγοράσετε ρούχα στο internet; Δείτε τον απόλυτο οδηγό για online shopping 

rouxa onlineΤο internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον όλο και περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να κάνουν πράγματα που μέχρι πριν από λίγο απαιτούσαν κόπο, χρήμα και χρόνο χωρίς καν να βγουν από το σπίτι. Ένα από αυτά είναι και τα ψώνια για ρούχα.

Πλέον τα καταστήματα με ρούχα που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στο διαδίκτυο έχουν γίνει πάρα πολλά και πολλές φορές ξεπερνούν σε πωλήσεις ακόμη και τα πιο γνωστά παραδοσιακά καταστήματα ανδρικών και γυναικείων ρούχων καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που στρέφονται στο internet για fashion shopping αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που αν και γνωρίζουν τα οφέλη του online shopping, είναι διστακτικοί. Αυτό γίνεται γιατί πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο διαδίκτυο και γενικά φοβούνται τις συναλλαγές εκεί αλλά κι επειδή πολλοί απλά δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αγοράσουν ρούχα ή παπούτσια χωρίς να τα δοκιμάσουν.

Και οι δύο αυτοί λόγοι – ή φόβοι – είναι αβάσιμοι, αρκεί φυσικά να γνωρίζει κάποιος κάποια βασικά πράγματα για τις online αγορές ρούχων και να προσέχει κάποια πράγματα. Ας δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά.

Να έχετε πάντα τη μεζούρα σας έτοιμη

Οι αγορές στα διαδικτυακά eshops δεν γίνονται στα τυφλά. Κάθε site που σέβεται τον εαυτό του έχει οδηγό μεγεθών και οδηγίες για να μετρήσετε είτε το σώμα σας είτε τα ρούχα σας για να μπορέσετε να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος για σας. Εννοείται ότι θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες και να τις ακολουθήσετε όσο καλύτερα γίνεται. Αν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων δεν έχει οδηγό μεγεθών ή πολύ ξεκάθαρες οδηγίες μέτρησης, μάλλον δεν κάνει να ψωνίσετε από εκεί.

Να διαβάζετε πάντα τα σχόλια χρηστών

Shopping for clothesΔεν υπάρχει site στο internet που να μη λέει ότι είναι το καλύτερο κατάστημα ενδυμάτων, εννοείται πως καλό είναι να μην είστε ευκολόπιστοι και να μην ψαρώνετε με αυτά. Αυτό που μετράει είναι τι λένε οι απλοί χρήστες για το site και τα προϊόντα του. Μην παραγγείλετε από έναν site αν δεν διαβάσετε τι λένε γι’ αυτό όσοι έχουν ψωνίσει από εκεί. Εννοείται ότι αν ένα site δεν έχει κριτικές και σχόλια, μάλλον κάτι θέλει να κρύψει ενώ αν βλέπετε μόνο απόλυτα θετικές κριτικές, τότε μάλλον οι λιγότερο καλές έχουν σβηστεί, πράγμα που δείχνει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Προσοχή στα έξοδα αποστολής και στους όρους επιστροφής

Αν το site από το οποίο σκοπεύετε να παραγγείλετε δεν είναι Ελληνικό, είναι σίγουρο ότι θα έχει κάποια έξοδα αποστολής. Καλό είναι λοιπόν πριν ξεκινήσετε τα ψώνια σας να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις χρεώσεις και στον χρόνο παράδοσης για να καταλάβετε αν αξίζει τον κόπο να ψωνίσετε από κει. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε μία φθηνή μπλούζα αν είναι να πληρώσετε δύο και τρεις φορές την αξία της στα έξοδα αποστολής και κάνει και κανέναν μήνα μέχρι να φθάσει στο σπίτι σας. Επίσης να δώσετε μεγάλη προσοχή στους όρους επιστροφής προϊόντων. Να ψωνίζετε από καταστήματα που αφήνουν σχετικά μεγάλα χρονικά περιθώρια για επιστροφές και κατά προτίμηση χωρίς δικά σας έξοδα.

Να είστε πάντα λίγο υποψιασμένοι

Είναι αλήθεια πως οι τιμές που βρίσκουμε στο διαδίκτυο είναι συνήθως πολύ χαμηλότερες από αυτές στα παραδοσιακά καταστήματα, γι’ αυτό και άλλωστε το προτιμάνε τόσο πολλοί άνθρωποι για τα ψώνια τους. Σε καμία περίπτωση όμως οι τιμές δεν είναι εξωπραγματικές, αν δηλαδή δείτε ένα επώνυμο ρούχο σε κάποιο κατάστημα για 100 Ευρώ και σε κάποιο site στα 10, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Οι μαϊμούδες στο internet δίνουν και παίρνουν, γι’ αυτό καλό είναι να ψωνίζετε μόνο από μεγάλα καταστήματα ή αν αγοράζετε από sellers στο Ebay να φροντίζετε να έχουν υψηλό rating και να είναι trusted sellers.

Γραφτείτε σε newsletters

Τα περισσότερα μεγάλα sites έχουν και newsletters τα οποία ενημερώνουν τους fans τους για τα νέα προϊόντα τους αλλά και προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές. Αν λοιπόν θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα καινούργια ρούχα και να προλαβαίνετε τις προσφορές, το μόνο που θα έχετε να κάνετε θα είναι να ελέγχετε που και που το mail σας.